מהן התקנות לאחסון דלקים?

אחסון דלקים
Facebook
Twitter
LinkedIn

התקנות הקבועות בחוק משפיעות על האופן שבו מותר לבצע אחסון דלקים שונים. בנוסף, התקנות מבחינות בצורה ברורה בין סוגים, תכונות, בטיחות ואחסנה ונותנות המלצות מעשיות שיכולות להשפיע גם על מי שמזמינים את הדלק וגם על מי שמספקים אותו

מוצרי דלק שונים נמצאים בשימוש במקומות עבודה ומהווים מקור אנרגיה עיקרי לתעשייה הקלה והכבדה. במקביל, סולר להסקה מסופק גם עבור אנשים פרטיים ויש כמובן סוגי דלקים שבהם משתמשים כמקור אנרגיה למכוניות וכלי רכב. בגלל התפוצה הרחבה של הדלקים מצד אחד והסיכון שנלווה אל השימוש, השינוע והאחסון שלהם מצד שני – יש צורך בתקנות ברורות שעוזרות לשמור על הבטיחות.

ההבדל בין מכלים על קרקעיים או תת קרקעיים

כל מי שעוסקים בתחום של אספקת דלקים צריכים לדעת שיש הבדל בין אחסון המבוצע על גבי מכלים על קרקעיים לבין אחסון במכלים תת קרקעיים. לפי החוק, מותר לאחסן את הדלק רק באחד מבין שני המכלים הללו. לאחר מכן, אפשר לחלק את אחסנת הדלק לקטגוריות עיקריות לפי גודל נפח האחסון: או אחסון במתקני דלק כגון בתי זיקוק, חוות ומתקני מכלים או אחסון אצל צרכנים סופיים ולקוחות פרטיים.

איך מאחסנים דלק במתקני דלק?

התקנות מחמירות מטבע הדברים על מתקני דלק גדולים. בגלל שבחוות מכלי דלק למשל הנפח יכול להגיע לנפח של מעל 100 אלף מ"ק לכל מכל בודד, חשוב מאוד להשתמש במכלים על קרקעיים שיש להם גג קבוע, גג צף או שילוב בין השניים. עם זאת, התקנות גם קובעות חריגים במקרים או מתקנים בודדים. 

איך מאחסנים דלק אצל הצרכנים הפרטיים?

כל מי שמתאמים אספקת סולר להסקה לבית או לעסק צריכים להכיר את התקנות המשפיעות על האחסון. בין אם מדובר על תחנות דלק או על אנשים פרטיים, מכלי הדלק נמדדים לפי נפח של מ"ק בודדים או עשרות מ"ק. עם זאת, יש הבדל בין סוגי דלקים שמגיעים אלינו במכלים קטנים לצורך הסקה – לבין סולר להסקה של מפעלי תעשייה. בשביל שמכל הדלק יהיה תקני, הוא צריך לכלול מערכות משלימות שמיועדות לתפעול השוטף שלו.

מהן המערכות המשלימות לתפעול מכלי דלק?

יש כמה מערכות משלימות שהן חלק בלתי נפרד ממכלי דלק שבהם על פי החוק מותר לאחסן את כל סוגי הדלקים:

  • מערכת מילוי
  • מערכת שאיבה או יניקה
  • מערכת למדידת כמות הדלק מרחוק
  • מערכת אוורור
  • מערכת ניטור למעקב אחר נזילות או דליפות
  • מערכת כיבוי אש וקירור לפי סוג המכל ומיקומו 
  • מערכת חימום הדלק במכל שמיועד לדלק כבד – מזוט

עם מי מתייעצים לגבי התקנות?

חברה שלוקחת על עצמה את האחריות על אספקה ושינוע של דלקים חייבת להכיר את התקנות ולאמץ אותן. ככל שמאמצים מוקדם יותר את התקנות מבחינת השילוב שלהן במערכת הלוגיסטית, כך מצמצמים מוקדם ויעיל יותר את הסיכון. בשביל למנוע סיכון מיותר בשלבים השונים של אספקת הדלק והשינוע שלו, צריך להתייעץ עם בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום ומכירים אותו.

אחריות אישית על אחסון דלקים

האמת היא שהיכרות עם התקנות לאחסון דלקים היא רק חלק מתוך מערכת שיקולים רחבה יותר. אם לא רוצים להסתכן גם אחרי הזמנת סולר להסקה, חשוב מאוד לגלות אחריות אישית. בין היתר, אפשר לעשות את זה על ידי התייעצות עם המומחים של י.שגב אשר מספקת את הדלק ומשנעת אותו. לאחר מכן, יש להיצמד להנחיות ולתקנות ולהציב את הבטיחות בראש סדר העדיפויות גם במכלי דלק קטנים.

דילוג לתוכן